Anunț important

ZIUA NAȚIONALĂ A CONTABILULUI ROMÂN - 21 septembrie 2017

Stimată Doamnă,
Stimate Domn,

Filiala CECCAR Covasna organizează Ziua Națională a Contabilului Român, eveniment ce are loc în data de 21 septembrie la nivel național, în toate filialele CECCAR, reprezentând o sărbătoare a profesiei contabile din România și care reunește anual profesioniști contabili și specialiști din diverse ramuri ale economiei, reprezentanți ai mediului de afaceri și ai instituțiilor și autorităților publice cu care CECCAR colaborează și se află în dialog permanent.
Cu ocazia acestui eveniment, filiala Covasna are deosebita plăcere să vă invite, în data de 21 septembrie 2017, începând cu ora 15.00, la, Restaurantul „KOLCZA” (Sf. Gheorghe, str. Spitalului, nr. 30), pentru a ne bucura de manifestările prilejuite de această zi de referință a profesiei contabile, având ca temă Profesia contabilă – prezent și viitor.
Veți lua parte la dezbateri pe marginea temei centrale, la recunoașterea meritelor celor mai buni membri CECCAR de la nivel local în cadrul Topului Filialei, toate acestea urmate de socializare într-un cadru deosebit.
Vă așteptăm să sărbătorim împreună aceste momente deosebite din viața profesiei contabile și vă rugăm să confirmați participarea dumneavoastră la adresa de email ceccarcovasna@ceccarcovasna.ro până la data de 19 septembrie 2017.


Cu deosebită considerație,
Benko Pal
Președinte CECCAR Filiala Covasna

2017-09-13 15:04:09

Specialist în relații publice în cadrul Aparatului Central al CECCAR

Corpul Experților Contabili și Contabililor Autorizați din România organizează concurs, la sediul Aparatului Central din București, str. Intrarea Pielari nr. 1, sector 4, în vederea ocupării postului de Specialist în relații publice.
Informatii suplimentare click aici

2017-08-22 15:58:47

PROGRAM SPECIAL DE LUCRU

În perioada 14.08.2017 - 15.08.2017, filiala nu va avea program de lucru, activitatea se va relua pe data de 16.08.2017 incepand cu orele 8:00.

2017-08-11 13:58:44

Ghid pentru pregătirea candidaților la examenul de aptitudini pentru obținerea calității de expert contabil și de contabil autorizat – ediția a V-a, revizuită și adăugită

Etapă importantă în cariera oricărui profesionist contabil membru CECCAR, promovarea examenului de aptitudini în vederea obținerii calității de expert contabil și de contabil autorizat reprezintă o provocare pentru orice stagiar.
Prin acest examen național, ce acoperă varii domenii de competență, CECCAR asigură accesul pe piața serviciilor contabile și conexe, fie în calitate de expert contabil, fie în calitate de contabil autorizat, doar al acelor specialiști care dețin un înalt nivel de competență profesională și conduită etică.
CECCAR, prin Institutul Național de Dezvoltare Profesională Continuă, vine în întâmpinarea candidaților la examenul de aptitudini cu ediția revizuită și adăugită a lucrării Ghid pentru pregătirea candidaților la examenul de aptitudini pentru obținerea calității de expert contabil și de contabil autorizat. Domeniile de competență: Contabilitate, Analiza economico-financiară a întreprinderii, Evaluarea întreprinderii, Audit, Expertiză contabilă, Doctrina și deontologia profesiei contabile. Pregătirea candidaților în domeniile de competență cerute se face pe baza acestei lucrări, dar și a altor publicații de specialitate și a standardelor profesionale editate de CECCAR și incluse în bibliografia aferentă tematicii examenului de aptitudini.
Lucrarea va fi în curând disponibilă la filialele teritoriale ale CECCAR.

2017-07-21 09:20:29

Legea 162/2017 care modifică OG nr. 65/1994, publicată în Monitorul Oficial

În Monitorul Oficial nr. 548 din 12 iulie 2017, a fost publicată Legea nr. 162/2017 privind auditul statutar al situațiilor financiare anuale și al situațiilor financiare anuale consolidate și de modificare a unor acte normative, ce modifică și completează OG nr. 65/1994 privind organizarea activității de expertiză contabilă și a contabililor autorizați din România.
Legea nr. 162/2017 clarifică dificultățile întâmpinate până în prezent în organizarea şi desfăşurarea activității de către profesiile de expert contabil şi cea de contabil autorizat având în vedere competenţele specifice acestora.
Modificările și completările aduse Ordonanței Guvernului nr. 65/1994 privind organizarea activității de expertiză contabilă și a contabililor autorizați vizează printre altele:
abrogarea prevederilor referitoare la supravegherea publică a activității Corpului Experților Contabili și Contabililor Autorizați din România, cu impact pozitiv în bugetul CECCAR
activităţile pe care experţii contabili şi contabilii autorizaţi le pot desfăşura ca membri ai organismului profesional CECCAR
clarificarea privind expertizele judiciare contabile, inclusiv cele cu componentă fiscală
modul de organizare şi exercitare a profesiei, individual sau prin societăţi înfiinţate în baza Legii nr. 31/1990
asigurarea schimbului de date şi informaţii între CECCAR, ONRC şi Ministerul de Finanţe, inclusiv ANAF, în vederea respectării prevederilor Legii contabilităţii 82/1991 republicată şi actualizată
Modificările aduse la OG nr. 65/1994 reprezintă rezultatul demersurilor Corpului Experților Contabili și Contabililor Autorizați din România privind îmbunătățirea legislației naționale în domeniul financiar-contabil, inclusiv organizarea activității de expertiză contabilă şi a contabililor autorizați din România, în parteneriat cu Ministerul de Finanţe.
Actul normativ intră în vigoare la 3 zile de la data publicării în Monitorul Oficial.
Textul integral al Titlului IV care modifică şi completează OG 65/1994, îl puteţi accesa click aici, în forma transmisă către promulgare de către Parlamentul României şi publicat în Monitorul Oficial.

Consiliul Superior al CECCAR
Președinte
Prof. univ. dr. Robert Aurelian Șova

2017-07-13 14:29:07

1 | 2 | 3 | 4 | 5 | >> | >|

Stagiu

Publicaţii

Știri

Forumul Național al PMM – ediția a VIII-a

Forumul Național al PMM – ediția a VIII-a

22 septembrie 2017
Gândirea integrată – ...

Legislaţie

Noi reglementări europene privind protecția datelor

Articolul Noi reglementări europene privind protecția datelor a fost publicat in May 2, 2017

Despre Consiliu

Organele alese ale filialei locale

Organele alese ale filialei locale (Consiliul Filialei , Comisia de disciplină, Cenzor filială, Co...

Membrii

Autorizarea societăților

Condiţii privind înscrierea societăţilor de expertiză contabilă şi contabilitate / Conţinutul dosarului de înscriere

Condiţii privind înscrierea societăţilor de expertiză contabilă şi contabilitate

Examene

Examenul de acces la stagiul pentru obținerea calității de expert contabil și de contabil autorizat – sesiunea 2017

Și tu poți deveni expert contabil sau contabil autorizat! Află informații despre accesul la prof...

Autentificare

Nume utilizator:

Parolă:

Sunt nou